Spectaculair transport rotorbladen door Zuid-Noorwegen

| 29 juli 2019

In de plaats Tonstad in Zuid-Noorwegen ontstaat een 208 MW windpark met 51 Siemens Gamesa windturbines, type SWT-DD-142, met elk een vermogen van 4,1 MW en 142 m rotordiameter. Het project is van het Franse energiebedrijf Engie (80%) en SUSI Partners AG (20%), een Zwitserse investeringsmaatschappij voor duurzame energie- en infrastructuurprojecten.

De 70 m lange rotorbladen moeten over smalle wegen 45 km van de haven in Feda naar de lokatie in Tonstad getransporteerd worden. Het transporttraject is bergachtig en heeft vele bochten, een logistieke uitdaging van het hoogste niveau. Om het transport mogelijk te maken was het nodig om rotsen langs de weg de verwijderen, bruggen aan te passen, bomen te kappen, verkeersborden te verplaatsen en op een aantal plaatsen het wegdek te verbeteren.

Tekst gaat verder na de video

Nadat de eerste transporten succesvol zijn verlopen kon medio juli j.l. de eerste windturbine worden geplaatst. Windpark Tonstad zal begin 2020 volledig operationeel zijn. De opgewekte windstroom wordt aan Hydro Energi, een dochteronderneming van Hydro de Noorse producent van aluminium, geleverd, onder een 25-jarig PPA. Bron: Engie. Afbeelding en video: Tonstad Vind

Tags: , , , ,

Category: Wereldwijd Windparken, Windparken

Comments Closed

Reacties zijn gesloten.