Zo goed als alle stroom van toekomstig windpark Borssele 3 & 4 verkocht

| 27 mei 2019

Zo goed als alle stroomcontracten voor het toekomstige offshore windpark Borssele 3 & 4 zijn afgesloten. Dit meldde Eneco vandaag. Het gaat om langdurige contracten met Microsoft, Stedin, DSM en Royal Schiphol Group.

In totaal gaat het om 1,5 terrawattuur aan groene stroom, vergelijkbaar met het verbruik van ruim 400.000 huishoudens. De groene stroom van de windparken in aanbouw laten straks onder meer de Nederlandse datacenters van Microsoft, de Nederlandse vestigingen van DSM en de luchthavens van Royal Schiphol Group draaien. Netbeheerder Stedin vangt met de groene stroom een groot deel van haar netverliezen op.

Ruud Sondag, CEO van Eneco: “Ik ben zeer verheugd dat deze partners bereid zijn om langdurig groene stroom af te nemen van Eneco. Dit soort vooruitstrevende organisaties, met enorme ambities op het gebied van verduurzaming, geven ons zekerheid en het vertrouwen om te blijven investeren in nieuwe windparken op zee, maar ook in allerlei nieuwe duurzame projecten op land. Nederland moet omschakelen en wij willen dat mogelijk maken, ook voor onze zakelijke klanten.”

Blauwwind
Het offshore windpark Borssele 3 & 4 wordt gebouwd door het consortium Blauwwind, dat bestaat uit Eneco, Shell, Van Oord, Mitsubishi-dochter DGE en het Zwitserse Partners Group. Het park levert naar verwachting in 2021 haar eerste stroom aan het Nederlandse net. Eneco neemt de helft van de totale productie van Borssele 3 & 4. De andere helft neemt Shell af via een langjarige overeenkomst.

In onderstaande video lichten Stedin, Microsoft, DSM en Royal Schiphol Group toe waarom zij de keuze hebben gemaakt voor lokaal opgewekte groene stroom. Bron: Eneco

Tags: , , , , , , , , , , , , ,

Category: Offshore Windparken, Windparken, Windparken Nederland

Comments Closed

Reacties zijn gesloten.