InnoEnergy organiseert evenement voor duurzame energie-innovaties op 17 en 18 oktober in Kopenhagen

| 27 juni 2018

InnoEnergy, Europa’s grootste motor voor duurzame energie-innovaties, organiseert op 17 en 18 oktober de zesde uitgave van de energietransitie-katalysator „The Business Booster“ (TBB) in Kopenhagen (Denemarken). Dit jaar luidt het thema van het evenement „The Future is now“.  InnoEnergy verwacht meer dan 700 deelnemers uit meer dan 30 landen. Tijdens de begeleidende tentoonstelling kunnen de bezoekers kennis maken met 150 baanbrekende innovaties uit de sector van de duurzame energie.

„De Business Booster brengt als het in de hele wereld enige evenement de innovatiefste Start-ups uit heel Europa met gevestigde vertegenwoordigers van de industrie, investeerders en openbare instellingen bijeen. Daarmee bespoedigen wij de energietransitie in Europa,” zegt Elena Bou, Innovation Director van InnoEnergy. „Naast de concurrerende presentaties van de Start-ups kunnen de deelnemers aan rondetafelgesprekken, live-productpresentaties en voordrachten van experts deelnemen.“

 

Première: voordrachten van experts en Reverse Pitching

 

Voor de eerste keer organiseert InnoEnergy parallelle en zogenaamde Reverse Pitching Sessions. Bij het eerste formaat presenteren toonaangevende experts hun nieuwste innovaties en lichten zij toe, hoe hun ondernemingen de opslag-, transport-, Wind- en Smart-Cities-sector gerevolutioneerd hebben. Bij de Reverse Pitching Sessions zoeken energiebedrijven daarentegen bij de door InnoEnergy ondersteunde bedrijven oplossingen om hun uitdagingen te kunnen aangaan.

“Ieder jaar herzien wij de Business Booster om Start-ups en vertegenwoordigers van de energie-industrie een nog omvangrijkere, betere en interessantere agenda te kunnen bieden“, zegt Bou. „Met onze unieke mix van sessies, productdemonstraties en Networking-Events bieden wij de deelnemers de ideale omstandigheden om de nieuwste innovaties te ontdekken, samenwerkingsverbanden te sluiten en hun merkbekendheid te verhogen. De energierevolutie is werkelijkheid geworden en de toekomst van de duurzame energieën is nu.“

 

Van energieopslagsystemen met een hoog rendement tot automatische verwarmingssturing

 

Onder de exposanten van dit jaar is de firma Northvolt uit Zweden die de grootste fabriek in Europa voor de productie van lithiumionen accu’s bouwt. Betterspace uit Duitsland ontwikkelt daarentegen componenten voor de automatische sturing van airconditioninginstallaties en verwarmingsinstallaties in hotels en kantoorgebouwen. Watty uit Zweden presenteert een analysetool, waarvoor een octrooi aangevraagd is en die het energieverbruik van huishoudens doet afnemen doordat deze alle elektrische verbruikers met één enkele sensor bewaakt. DCbrain uit Frankrijk heeft daarentegen een Big Data oplossing ontwikkeld om complexe industriële netwerken te onderhouden. Skeleton Technologies uit Estland ontwikkelt energieopslagsystemen met een hoog rendement die op het baanbrekende grafeen-materiaal gebaseerd zijn.

 

De eerste sprekers, waaronder de Keynote-spreker dr. Daniel M. Kammen, hebben hun deelname reeds bevestigd. De professor voor energiethema’s aan de Universiteit Californië in Berkeley heeft als hoofdauteur meegewerkt aan meerdere rapporten van het Intergouvernementeel Panel over Klimaatverandering dat in 2007 de Nobelprijs voor de Vrede gekregen heeft. Aan de forumbijeenkomsten en voordrachten van experts nemen bijvoorbeeld de wetenschapper Robert Rosner, oprichter van het Energy Policy Instituut aan de Universiteit van Chicago, en de CEO van de Deense energievereniging Lars Aagaard en Michael Sen, lid van de bedrijfsleiding bij Siemens, deel.

De vroegboekkorting eindigt op 31 juli. Bijkomende informatie over het evenement, de exposanten en sprekers: zie http://tbb.innoenergy.com.

Tags: , , , ,

Category: Wereldwijd

Comments Closed

Reacties zijn gesloten.