Taiwan: Offshore windpark Yunlin krijgt tot nu toe zwaarste monopiles

| 26 juni 2019

Begin juni j.l. heeft de Duitse ontwikkelaar van windparken, wpd, financial close bereikt voor het offshore windpark Yunlin in Taiwanese wateren. wpd heeft via haar Taiwanese dochter YunNeng aan het Duitse staalbedrijf Steelwind Nordenham de opdracht verstrekt voor de levering van de monopile funderingen.

Steelwind Nordenham is een bedrijf van de Dillinger Gruppe, de oudste Naamloze Venootschap van Duitsland. Het bedrijf was in december 2018 al aangewezen als preferred supplier.

In het windpark zullen 80 Siemens Gamesa direct – drive windturbines met een vermogen van 8 MW en een 167 m rotordiameter worden geplaatst. Het parkvermogen is 640 MW. De lokatie aan de westkust van Taiwan heeft waterdieptes tussen 8,5 en 38 m.

De opdracht omvat 40 volledige monopiles en 120 monopile segmenten. Het Taiwanese bedrijf Formosa Heavy Industries Corporation fabriceert uit de 120 segmenten de resterende 40 monopiles. Door deze werkwijze worden de door de Taiwanese overheid gestelde eisen voor lokale productie vervuld. De samenstelling van de zeebodem op de locatie toont grote verschillen. Dat is de oorzaak dat monopiles met lengtes tussen 60 en 98 m moeten worden toegepast. De langste monopiles hebben aan de onderkant een diameter van 10 m en een gewicht van 2.000 t. Dit is een nieuwe record qua diameter en gewicht. Bron: Steelwind-nordenham.de

Tags: , , , , , , ,

Category: Offshore Windparken, Wereldwijd, Windparken

Comments Closed

Reacties zijn gesloten.