Haliade-X 12 MW update

| 26 juni 2019

De vervaardiging van de onderdelen voor het prototype van de Haliade-X 12 MW offshore windturbine van GE Renewable Energy dat deze dit jaar op de Maasvlakte-Rotterdam geplaatst zal worden vordert.

Op 20 juni arriveerden reeds de 4 torenonderdelen in de haven van Rotterdam. De torensecties zijn gemaakt door GRI in Seville, Spanje.

De nacelle wordt gemaakt in Saint-Nazaire, Frankrijk, en de 107-meter lange bladen worden vervaardigd door LM Wind Power in Cherbourg, Frankrijk. De nacelle en 1 blad gaan beiden op transport richting Engeland waar ze verschillende testen zullen ondergaan voor optimalisatie voordat de windturbine in 2021 in serieproductie gaat.

De testen worden uitgevoerd  in het testcentrum van ORE Catapult in Blyth, in het noordoosten van Engeland. De nacelle ondergaat een programma waarin realistische operationele omstandigheden worden nagebootst. Hiermee wordt de tijd die vereist wordt voor het valideren van de prestatie en de betrouwbaarheid verminderd.  Het blad van LM Wind Power zal een serie testen ondergaan (zoals statische en vermoeidheidstesten) om te kijken of deze in staat is om piekwinden te weerstaan en om te kijken of deze geschikt is voor jarenlange operatie op volle zee. Bron: GE Renewable Energy

Tags: , , , , , ,

Category: Wereldwijd

Comments Closed

Reacties zijn gesloten.