Eerste windturbine Windpark Wieringermeer staat

| 26 juni 2019

Op dinsdag 25 juni jl. is de eerste windturbine in het MW Windpark Wieringermeer geplaatst. Windpark ontwikkelaar Vattenfall berichtte over deze mijlpaal op haar social mediakanalen. In totaal zullen 82 windturbines in dit windpark in de provincie Noord-Holland verrijzen.

De windturbines zijn afkomstig van de Duitse windturbinefabrikant Nordex. Het betreft het type  N117/3600. Begin mei kwamen de eerste windturbine onderdelen aan. Volgens een infofilm van Vattenfall worden de bladen in Turkije gefabriceerd en per boot naar Moerdijk getransporteerd. De meeste overige onderdelen worden gefabriceerd in Rostock, Duitsland.

De bouw geschiedt in verschillende fases, beginnend bij de Medemblikkertocht en de Oudelandertocht. Later volgen ook de Groettocht, de Waardtocht en de Waterkaaptocht. Eerst worden de eerste 2 onderdelen van een toren op de al reeds eerder aangelegde funderingen geplaatst. Voor het plaatsen van de overige 3 torenonderdelen en de nacelle en de 58,5 m lange bladen is een grotere kraan nodig. Naar verwachting zal het windpark eind 2019 volledig gerealiseerd zijn. Bron: Vattenfall

 

 

 

Tags: , , , ,

Category: Windparken, Windparken Nederland

Comments Closed

Reacties zijn gesloten.