Reparatiewerkzaamheden aan rotorbladen Prinses Amaliawindpark gestart

| 24 augustus 2019

MPI Offshore, een dochteronderneming van Van Oord, is gecontracteerd om de rotorbladen van 29 van de 60 windturbines van het offshore windpark Prinses Amaliawindpark te repareren en te verbeteren.  Het bedrijf zet hiervoor het offshore installatieschip MPI Resolution in.

De MPI Resolution is al begonnen met deze werkzaamheden. De rotorbladen kunnen aan boord van het schip worden gerepareerd en verbeterd terwijl het schip in het windpark blijft. Om dit werk onder alle weersomstandigheden te kunnen doen, zijn er mobiele werkplaatsen geïnstalleerd op het dek van het schip.

Het schip vaart met drie gerepareerde en/of nieuwe rotorbladen naar de betreffende turbine. De beschadigde rotorbladen worden vervangen door een nieuw blad en de oude bladen worden aan boord genomen. Daar wordt het rotorblad gerepareerd en verbeterd. De reparatie bestaat uit het aanbrengen van zogenaamde ‘shells’ die aan de bladen worden gelijmd. Als het werk klaar is, wordt het gerepareerde rotorblad bij de volgende turbine gebruikt. De verwachting is dat de rotorbladen door deze reparatie meegaan tot het einde van de verwachte levensduur van het park.

Na deze werkzaamheden aan de rotorbladen zal de MPI Resolution doorgaan met de werkzaamheden in het kader van het vijfjarige onderhoudscontract voor het vervangen van de hoofdonderdelen van het Prinses Amaliawindpark.

Prinses Amaliawindpark
Het offshore windpark ligt 23 km voor de kust van IJmuiden en is sinds 1 juli 2008 operationeel. Het bestaat uit 60 Vestas V80 windturbines met elk een vermogen van 2 MW met een totaal verwachte jaaropbrengst van 422.000.000 kWh. Windpark eigenaar is Eneco. Afbeelding: Van Oord

 

Tags: , , , , , , , ,

Category: Offshore windparken, Onderhoud, Onshore windparken, Windparken

Comments Closed

Reacties zijn gesloten.