DEME Offshore ontvangt grote installatieorder voor offshore windpark in UK

| 24 mei 2019

Het Belgische bedrijf voor maritieme engineering, DEME Offshore, heeft van het Deense energiebedrijf Ørsted de installatieopdracht gekregen voor het offshore windpark Hornsea Two ter waarde van rond de 200 miljoen Euro.

De locatie van Hornsea Two ligt aan de oostkust van Noord – Engeland in de graafschap Yorkshire op hoogte van de plaats Hull. De afstand naar de kust is ca. 89 km. Gepland zijn 165 Siemens direct-drive windturbines met 167 m rotordiameter en 8,4 MW vermogen, in totaal 1.386 MW.

In het kader van de opdracht transporteert DEME de monopile funderingen en de windturbines van de Engelse kust naar de locatie en plaatst vervolgens de fundamenten en windturbines. Daarvoor is voor het eerst het nieuwe offshore installatie vlaggenschip van DEME, de Orion, beschikbaar. Dit nieuwe installatieschip heeft naast een hoge transportcapaciteit ook een kraan met een hefvermogen van 5 000 ton. Volgens de planning zal Hornsea Two in 2022 de wereldwijd grootste operationele offshore windpark zijn.
Bron: DEME Group

Category: Wereldwijd

Comments Closed

Reacties zijn gesloten.