Heerema wint eerste windcontract in Taiwan

| 22 juli 2019

Heerema Marine Contractors  heeft haar eerste wind-gerelateerde opdracht binnengehaald in Taiwan. Het betreft het 109.2 MW Changhua Taiwan Power Company Windfarm Phase 1 project. Heerema zal hier verantwoordelijk zijn voor de installatie van 21 jacket-funderingen. Heerema verkreeg de opdracht van de Taiwanese branche van Jan de Nul.

Het Changhua-project is van de Taiwan Power Company (TPC) en wordt uitgevoerd door een consortium tussen Jan de Nul en Hitachi. In het park worden 21 5,2 MW windturbines geplaatst op acht kilometer voor de kust van Changhua county, op een waterdiepte van 18 tot 28 meter. De funderingen moeten bestand zijn tegen uitdagende Taiwanese omstandigheden zoals een aardbeving, tyfoons en hoge golven. Heerema zal voor deze activiteiten de Aegir inzetten.

Koos-Jan van Brouwershaven, CEO van Heerema reageert verheugd: ‘Dit is onze eerste opdracht in Taiwan dus daarmee bereiken we een belangrijke mijlpaal. Het Changhua-project bevestigt Heerema’s ambitie om overal ter wereld mee te bouwen aan grote windprojecten en zal onze positie in de Aziatische markt van windenergie versterken.’

Van Brouwershaven roemt in het bijzonder de samenwerking met Jan de Nul. ‘De hands-on mentaliteit en het continue zoeken naar de beste mogelijkheden om de samenwerking te verbeteren is een van de drijfveren van dit team en Heerema als bedrijf. Deze houding geeft het vertrouwen dat we gezamenlijk alles aan kunnen’.

Voor Heerema gaat de offshore fase van dit project van start in maart 2020 met een geplande voltooiing in juni 2020.

Tags: , , , ,

Category: Offshore Windparken, Windparken

Comments Closed

Reacties zijn gesloten.