Breaking news: Lagerwey tekent strategisch partnership overeenkomst met Enercon

| 22 december 2017

Nog net voor de kerstdagen heeft de Duitse windturbinefabrikant ENERCON een overeenkomst getekend om aandelen in de Nederlandse windturbinefabrikant Lagerwey te verwerven. Met deze strategische investering versterkt ENERCON zijn portfolio in onshore windturbines in alle windklassen.

Voorlopig blijft Lagerwey opereren als een zelfstandig bedrijf met een eigen merk en organisatie, maar het zal nauw gaan samenwerken met ENERCON op gebieden waar synergieën kunnen worden gerealiseerd. Als onderdeel van de ENERCON-organisatie kan Lagerwey profiteren van de schaalgrootte van ENERCON op het gebied van inkoop, productie en het wereldwijde verkoopnetwerk.

Hans-Dieter Kettwig, Managing Director ENERCON: “Deze strategische samenwerking met Lagerwey is een geweldige kans om onze marktpositie te versterken door de portefeuille uit te breiden met meer concurrerende en betrouwbare windturbines. We zien Lagerwey als een ideale technologische partner met een ervaren en bekwaam team.”

Huib Morelisse, CEO van Lagerwey: “De investering van ENERCON, wereldleider in direct drive windturbinetechnologie, in ons bedrijf is een erkenning van onze geavanceerde technologie en de innovatieve talenten van ons team. Door deel te worden van de ENERCON-organisatie en de sterke marktpositie van ENERCON  krijgt de Lagerwey-technologie nog meer impact in de wereld. ”

Tags: , , , , , , , , , ,

Category: Wereldwijd

Comments Closed

Reacties zijn gesloten.