21 deelnemers geselecteerd voor innovatieprogramma PortXL 2019

| 21 februari 2019

Na een jaar scouten werden deze week 21 start-ups en scale-ups geselecteerd voor de 4e editie van het innovatie programma PortXL. Dit ‘Port & Maritime Accelerator’ programma heeft als doel het versnellen van innovatieve technologieën in havenregio’s wereldwijd voor de maritieme- logistieke- energie- en chemiesector.

Uit ongeveer 1000 projecten werden er 28 gekozen die gedurende twee intense dagen van pitchen en interviews met haven- en innovatie-experts werden geëvalueerd door een jury. Hieruit zijn 21 projecten geselecteerd.

De 21 projecten bestaan uit 7 start-ups en 14 scale-ups en zijn afkomstig uit verschillende landen, waaronder Israel, USA, Spanje, VK, India, Australie, Duitsland, Zwiterserland en Nederland.

Flower Turbines
Onder de deelnemende start-ups bevindt zich het in New York gevestigde Flower Turbines. Flower Turbines is een klein gepatendeerde Vertical Axis Wind Turbine (VAWT). Flower Turbines geeft in een persbericht aan dat het bedrijf een dochteronderneming in Nederland zal oprichten. De windturbine is uitermate geschikt voor de stedelijke omgeving langs de kustlijnen van Noord Europa en het bedrijf wil vanuit Nederland deze regio gaan bedienen.

Vanaf 25 maart gaan de geselecteerde deelnemers drie maanden lang een programma volgen waarin ze hulp krijgen bij het ontwikkelen van hun product en de groei van hun bedrijf. Zij worden hierin bijgestaan door mentoren uit het havenbedrijfsleven. De 14 scale-ups krijgen een speciaal opgezet Business Fast Track programma aangeboden. Tijdens het afsluitende Shakedown event op 20 juni presenteren de 21 kandidaten hun voortgang en resultaten.

PortXL is een initiatief van oprichters, investeerders en zakelijke partners, waaronder Van Oord, Port of Rotterdam, EY, Royal IHC, Mammoet, Vopak, Boskalis, Shell, Rabobank, City of Rotterdam, Rotterdam The Hague Airport, InnovationQuarter en ECE.

 

Bron: Port of Rotterdam

Tags: , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Category: Kleine Windmolens, Windturbinefabrikanten

Comments Closed

Reacties zijn gesloten.