Macquarie neemt Duits offshore windpark Bard Offshore1 over

| 20 augustus 2019

Macquarie Infrastructure and Real Assets (MIRA), via een Macquarie European Infrastructure Fund 5 geleid consortium, koopt Ocean Breeze Energy, de eigenaar van het windpark Bard Offshore 1 in de Duitse Noordzee. Ocean Breeze Energy is in handen van de Italiaanse bank Unicredit.

Geplaatst zijn 80 Bard windturbines met 5 MW vermogen en 122 m rotordiameter, in totaal 400 MW. Het windpark is 100 km noordwestelijk van het Duitse eiland Borkum gelegen. Het windpark is sinds 2013 operationeel en was destijds het eerste grote commerciële offshore windpark in Duitsland. Het was destijds een duur windpark en kende grote operationele problemen in de beginfase.

MIRA is een bedrijfsonderdeel van de Macquarie Group voor asset management. Het portfolio van MIRA van duurzame energieprojecten heeft een totaal vermogen van 13,4 GW . De Macquarie Group werd in 1969 opgericht in Australië als investeringsbank en financiële dienstverlener. Tegenwoordig werken wereldwijd 15.700 mensen in dienst van Macquarie. De aandelen van Macquarie zijn genoteerd aan de Australische beurs ASX in Sydney. Bron: Macquarie Afbeelding: Ocean Breeze Energy

Tags: , , ,

Category: Offshore Windparken, Wereldwijd Windparken

Comments Closed

Reacties zijn gesloten.