Innogy koopt windenergieprojecten met 400 MW vermogen van Primus Energie

| 19 januari 2018

In april 2016 werd Innogy opgericht door de Duitse energiereus RWE (Rheinisch Westfälische Energiewerke). Het doel van de oprichting was om de toekomstgerichte, duurzame activiteiten van RWE onder te brengen in een nieuwe onderneming en ze daardoor af te splitsen van RWE.

Uitsluitend de fossiele en radioactief stralende onderdelen zoals de kolen- en kerncentrales bleven achter in het oude RWE. Deze afsplitsing had ook gevolgen voor Essent, het bedrijf van RWE in Nederland. De twee kolencentrales van Essent in Nederland, de Amercentrale en de Eemshavencentrale, en het 30% aandeel aan de kerncentrale van Borssele zijn geen onderdeel geworden van Innogy in Nederland.

Innogy in Nederland heet ook na de afsplitsing nog steeds Essent.  Om de opwekking van duurzame stroom in Duitsland te versterken heeft Innogy de ontwikkelpipeline gekocht met 23 windparkprojecten en in totaal 400 MW vermogen van de Duitse projectontwikkelaar Primus Energie. Alle projecten zijn in de Duitse deelstaat Thühringen gelegen en verkeren in diverse stadia van ontwikkeling. Primus Energie zal in opdracht van Innogy de windparken verder ontwikkelen. RWE heeft 77% van de aandelen van Innogy in handen.

Bron: www.wisenederland.nl

Tags: , , , , , , , , , ,

Category: Wereldwijd

Comments Closed

Reacties zijn gesloten.