GE Renewable Energy neemt Nederlands testcentrum voor rotorbladen windturbines WMC over

| 19 juli 2018

LM Wind Power (onderdeel van GE Renewable Energy Business) neemt het testcentrum voor rotorbladen WMC in Wieringerwerf over. De transactie zal naar verwachting binnen enkele weken zijn beslag krijgen, nadat aan alle voorwaarden is voldaan.

WMC zal rotornaven van nieuwe GE windturbines testen en tevens tests blijven uitvoeren voor andere fabrikanten van windturbines. Daarnaast blijft WMC de windenergiesector in Nederland en daarbuiten bedienen met andere tests, digitale instrumenten, onderzoek en soortgelijke diensten.

LM Wind Power is van plan het testcentrum na verloop van tijd uit te breiden. Op dit moment werken er 23 hooggekwalificeerde experts op het gebied van composiet en rotorbladen. Die blijven allemaal in dienst om te kunnen bijdragen aan verdere groei.

LM Wind Power is steeds nadrukkelijker aanwezig in Nederland. Het management van het bedrijf is gevestigd in het World Trade Center op Schiphol, waar 44 medewerkers van zestien verschillende nationaliteiten werkzaam zijn. In Heerhugowaard heeft LM Wind Power een onderzoekscentrum met 40 medewerkers van veertien verschillende nationaliteiten. LM Wind Power werd in april 2017 overgenomen door GE, dat wereldwijd toonaangevend is op het gebied van hernieuwbare energie. LM Wind Power groeit gestaag en levert geavanceerde windmolenbladen aan klanten over de hele wereld.

Aart van der Pal, voorzitter van de raad van bestuur van WMC: “De overname van het WMC windmolenbladentestcentrum in Wieringerwerf stelt de toekomst veilig van de 23 medewerkers en waarborgt groei en kansen voor deze belangrijke Nederlandse instelling. Wij zien ernaar uit om een belangrijke rol te vervullen in de toekomstige ontwikkeling van geavanceerde rotorbladen voor windturbines.”

“De nieuwe testfaciliteiten zullen bijdragen aan de onderzoek- en ontwikkelmogelijkheden van geavanceerde windmolenbladen en andere onderdelen,” zegt Duncan Berry, ceo van LM Wind Power. “We zijn blij dat we kunnen blijven werken met de huidige getalenteerde ploeg van experts en de aanwezigheid van LM Wind Power en GE in de strategische groene industrie in Nederland kunnen uitbreiden. Het gaat hierbij om hoogwaardige technische banen. Wij bieden werk aan een groeiend aantal afgestudeerden en post-graduates van de beste Nederlandse universiteiten, waaronder die van Delft, Twente, Eindhoven en Amsterdam.”

LM Wind Power is het eerste bedrijf in de windindustrie dat volledig CO2-neutraal wordt. Voor meer informatie zie onze website: www.lmwindpower.com
www.wmc.eu

Tags: , , , , , , , , ,

Category: Wereldwijd

Comments Closed

Reacties zijn gesloten.