Geluidsverwachting.nl: real-time inzicht in geluidshinder windparken

| 18 juli 2018

De app geluidsverwachting.nl geeft omwonenden inzicht in hoe het geluid van windturbines zich gedraagt en welk geluidsniveau zij kunnen verwachten. Hiermee voelen omwonenden zich minder gehinderd, meer betrokken en kunnen de ontwikkeling en exploitatie van windparken beter accepteren.

De app zet daarnaast het geluidsniveau in verhouding ten opzichte van overige geluidsbronnen in de buurt, zoals bijvoorbeeld een snelweg.  Ook kunnen de omwonenden met de app eenvoudig doorgeven hoe zij het geluid ervaren en zien hoeveel elektriciteit er wordt opgewekt.

Met de feedbackoptie van de applicatie kunnen we  de hinderbeleving in beeld brengen en vergaren we meer kennis over de invloed van het omgevingsgeluid en de meteorologische omstandigheden op de hinderbeleving. Deze kennis draagt bij aan de ontwikkeling van nieuwe windparken en kan de hinder van bestaande windparken verminderen.

Innogy Windpower Netherlands B.V. herkent de toegevoegde waarde van de app en heeft geholpen om de applicatie te ontwikkelen en uit te testen. Voor de pilot zijn alle omwonenden binnen een straal van circa 1,5 kilometer van het windpark Kattenberg-Reedijk van Innogy benaderd. Dit windpark ligt in de gemeenten Oisterwijk en Oirschot aan de snelweg A58 tussen Tilburg en Eindhoven.

Lees meer

Tags: , , , , , , ,

Category: Wereldwijd

Comments Closed

Reacties zijn gesloten.