Schots offshore windpark Moray West ontvangt ontwikkelvergunning

| 17 juli 2019

De Schotse overheid heeft onlangs aan het offshore windpark Moray West een ontwikkelvergunning verstrekt. Moray West wordt ontwikkeld door de projectonderneming Moray Offshore Renewables Ltd (MORL).

MORL is in handen van het internationaal opererende Franse energiebedrijf Engie (vroeger GDF SUEZ), de China Three Gorges Corporation (CTG) en EDP Renewables, de dochteronderneming voor duurzame energie van het Portugese energiebedrijf EDP (Energias De Portugal). Het geplande vermogen is 850 MW. De bouw zal ca. 3 jaar duren en zal in 2022 opgestart worden. De locatie ligt in de Outer Moray Firth met als kortste afstand 22 km naar de kust van Noord – Schotland. Met de vergunning kan MORL participeren in de Contracts for Difference (CfD) veiling die deze zomer plaatsvindt.

Naast de locatie van het windpark Moray West ligt het windpark Moray East met 950 MW vermogen. Moray East is sinds 2018 in de bouwfase. Er komen 100 MHI Vestas windturbines van het type V164-9,5MW. Moray East wordt door de projectonderneming Moray Offshore Windfarm East Ltd (MOWEL) ontwikkeld. MOWEL is een joint venture van de Engelse ontwikkelaar en exploitant van offshore windparken, Diamond Green Limited (33,4%), EDP Renewables (33,3%), Engie (23,3%) en CTG (10,0%). Moray East heeft in 2017 van de overheid een Contract for Difference ontvangen voor een vergoedingstarief van 64 Euro/MWh. Het windpark zal in 2022 operationeel zijn. Bron: www.morayoffshore.com

Tags: , , , , ,

Category: Offshore, Wereldwijd

Comments Closed

Reacties zijn gesloten.