Werkzaamheden aan Windpark Westerse Polder gestart

| 15 juli 2019

In de eerste helft van juli is een begin gemaakt aan de werkzaamheden voor de vervanging van de zeven windturbines van Windpark Westerse Polder. De oude turbines worden vervangen door 5 moderne turbines met een groter vermogen.

De oude NedWind NW41/50 turbines met een vermogen van 500 kW draaien al sinds 1996 en worden nu vervangen door vijf Enercon, type E-126 EP3, windturbines, met een vermogen van 4 MW per turbine. Het vermogen vergroot hiermee van 3,5 MW naar 20 MW.

Windpark Westerse Polder is een project van Investement Engineering. Het is gesitueerd nabij Numansdorp in de Westerse Polder in de provincie Zuid-Holland, aan de oever van het noordoostelijke deel van het Haringvliet ten westen van de A29. In maart jl. werden de vergunningen voor het bouwen van de nieuwe windturbines onherroepelijk verklaard.

De eerste werkzaamheden bestaan uit het weghalen van de oude windturbines en de aanleg van de wegen, fundaties, kraanopstelplaatsen en elektrische infrastructuur. Naar verwachting wordt na het eerste kwartaal van 2020 de windturbines opgebouwd. De Enercon turbines hebben een rotordiameter van 127 meter en een ashoogte van 135 meter.

Het windpark moet eind 2020 volledig operationeel zijn. Afbeelding: Windparkwestersepolder.nl

 

 

Tags: , , , , ,

Category: Onshore windparken, Onshore windparken, Windparken

Comments Closed

Reacties zijn gesloten.