Technische upgrading van drie 17 jaar oude windparken in de VS

| 14 mei 2018

Siemens/Gamesa heeft een order ontvangen voor de technische upgrading van drie 17 jaar oude windparken in Texas. Het energiebedrijf NextExtra Energy Resources is de eigenaar van deze windparken.

Het gaat om twee windparken met in totaal 362 windturbines van het Vestas V47 type met 660 kW vermogen en één windpark met 210 windturbines van het Bonus 1300 kW type. De upgrading van de Vestas turbines heeft betrekking op wijzigingen van het besturingssysteem en aanpassingen van de hardware.

Daardoor wordt het vermogen verhoogd naar 710 kW, de beschikbaarheid verbeterd en de levensduur verlengt met 10 jaar. Het upgradingsproject loopt tot eind 2018. De twee windparken blijven tijdens de werkzaamheden operationeel.

De upgrading van de Bonus 1300 kW windturbines is gericht op verhoging van de betrouwbaarheid, verlaging van de onderhoudskosten en verlenging van de levensduur. Siemens/Gamesa is sinds 2010 opgesteld om naast eigen windturbines ook windturbines van andere fabrikanten in service te nemen. Wereldwijd heeft Siemens/Gamesa servicecontracten voor 55 000 MW windenergievermogen.

Bron: www.siemensgamesa.com

Category: Wereldwijd

Comments Closed

Reacties zijn gesloten.