GE Renewable Energy transporteert 1/3 van de gondels naar de Eemshaven voor Merkur Offshore windpark

| 14 december 2017

GE Renewable Energy meldde gisteren dat eenderde van de 66 gondels verscheept zijn naar de Eemshaven. De GE Haliade 150-6 MW windturbines zijn bestemd voor het Merkur Offshore windpark. Duits grootste offshore windpark die stroom gaat opwekken voor 500.000 huishoudens. Het offshore windpark ligt ca. 35 km ten Noorden van het Duitse eiland Borkum in de Noordzee en zal jaarlijks ca 1.750 Gwh stroom opwekken. 

De Haliade ™ 150-6MW-turbine is speciaal ontworpen voor de offshore windparken en hebben een rotordiameter van 150 m (tweemaal de spanwijdte van een Airbus)  en daardoor wekken zij  15% meer stroom op dan de traditionele offshore turbines. Met een totale hoogte van 170 meter,  zijn de Haliade windturbines bijna twee keer zo groot als Big Ben.

De nacelles worden geproduceerd in Saint-Nazaire (Frankrijk), de rotorbladen in Castellon, gemaakt door LM Wind Power en de torens zijn vervaardigd in Duitsland en China.

In februari worden de werkzaamheden op het gebied van assemblage worden gestart waarna ze vervolgens verscheept worden naar de zee voor de definitieve installatie. Naar verwachting zullen in de zomer de overige onderdelen arriveren en in september 2017 zal het project gereed zijn en stroom gaan opwekken.

Lees ook

Bron: persbericht GE newsroom

Tags: , , , , , , , , , , , ,

Category: Wereldwijd

Comments Closed

Reacties zijn gesloten.