David de Jager volgt Ernst van Zuijlen op als directeur van GROW

| 14 juni 2018

David de Jager is per 15 mei 2018 Ernst van Zuijlen opgevolgd als Directeur van GROW. Na ongeveer tien jaar een belangrijke rol gespeeld te hebben in de programmering van RD&D voor wind op zee (als Directeur van FLOW, TKI Wind op Zee, en GROW), gaat Ernst zich storten op product- en projectontwikkeling in hetzelfde veld. David de Jager is afkomstig van Ecofys en heeft bijna 30 jaar ervaring in duurzame energie, met name op het snijvlak van technologie-ontwikkeling, beleid en financiering. De afgelopen tien jaar was hij daarnaast Operating Agent van het IEA-RETD, een internationaal onderzoeksprogramma onder het Internationale Energie Agentschap.

 

David de Jager: “Windenergie op zee is nog lang niet uitontwikkeld. Onderzoek blijft cruciaal om de kostprijs laag te houden en zelfs verder te verlagen. Want minder gunstige locaties, hogere rentestanden en hogere staalprijzen hebben een kostprijsverhogend effect. Ook de verdere integratie van windenergie in onze energie- en maatschappelijke systemen vraagt om nieuwe ideeën, concepten en technologieën. Ik ben enorm gedreven om de GROW partners te helpen bij het aanjagen van dit innovatieproces.”

 

GROW, “Growth through Research, development & demonstration in Offshore Wind” (www.grow-offshorewind.nl), is een consortium van 19 leidende industriële- en onderzoeks–partners, die samenwerken om de kostprijs van windenergie op zee verder te reduceren, en om de waarde voor de Nederlandse economie en samenleving te vergroten.

Category: Wereldwijd

Comments Closed

Reacties zijn gesloten.