Sif maakt faciliteiten toekomstbestendig

| 7 maart 2019

Sif Group gaat de komende jaren investeren in haar twee faciliteiten in Roermond en de Tweede Maasvlakte – Rotterdam om deze toekomstbestendig te maken. De aanleiding zijn de hogere eisen die gesteld worden aan coating en de nieuwe designtrend waarbij de monopile diameters toenemen en de wanddiktes afnemen.

Roermond productiefaciliteit
Een deel van de hallen in Roermond wordt voorbereid op grotere diameters en daardoor zwaardere rompen. Tegelijkertijd worden rolstellingen en andere equipment vernieuwd of aangepast om dunwandige rompen te kunnen hanteren.

Rotterdam assemblage en coatingfaciliteit
In Rotterdam wordt op dit moment al gebouwd aan twee extra coatinghallen die begin juli operationeel moeten zijn. Daarna wordt er 106 meter aangebouwd bij een hal die nu 54 meter lang is. Deze aanbouw dient eind 2019 klaar te zijn, zodat machines in de eerste helft van 2020 kunnen worden geïnstalleerd.

Op dit moment worden alle rompen in Roermond gewalst en gelast en op de Tweede Maasvlakte geassembleerd tot monopiles. Vanaf 2020 zullen we in Rotterdam ook rompen gaan walsen en lassen.

‘Dat is noodzakelijk om de toekomstige vraag naar grotere diameters aan te kunnen. Die vraag krijgen we in Roermond niet gedekt’, vertelt Operationeel Manager Monopiles Bart Overbeek. ‘Dit betekent niet dat er in Roermond minder werk zal zijn. Over de hele lijn zien we dat de variatie in wensen toeneemt. Ook de vraag naar kleinere diameters groeit. Nederland heeft op internationaal niveau afspraken gemaakt om haar doelstellingen op het gebied van duurzaamheid te halen. Daaraan kan windenergie – en dus Sif – een grote bijdrage leveren.’ Bron: Sif Group

Tags: , , , ,

Category: Offshore

Comments Closed

Reacties zijn gesloten.