Groningen onderzoekt d.m.v. energie dialogen of er draagvlak is voor windturbines

| 6 april 2018

‘De energietransitie en de gevolgen is in een aantal bijeenkomsten in dorpen al besproken. Wij hoorden vorige week dat er bij die bijeenkomsten gemiddeld 22 mensen aanwezig waren. Vindt u dat er dan sprake is van een open dialoog?’, vraagt VVD’er Mirjam Wulfse zich af.

Wulfse is niet de enige. De PVV is fervent tegenstander van windparken op land en ziet niets in het plan. Ook coalitiepartij SP vindt dat de provincie voorzichtig te werk moet gaan.

‘Mijn voorspelling is dat wanneer deze dialoog op dezelfde technocratische manier als in het verleden wordt gevoerd, de weerstand hiertegen met de dag zal groeien, tot het punt dat de hele energietransitie geen schijn van kans meer maakt’, stelt SP’er Christiaan Serbanescu-Kele.

Gedeputeerde Nienke Homan (GroenLinks) wil vooral benadrukken dat van de provincie vanaf 2050 alle energie in de provincie duurzaam opgewekt moet zijn.

‘Wat is nou draagvlak? Nou, het beste wat we kunnen doen is het proces zo invullen dat we informatie aan de inwoners geven, deze informatie goed bundelen en er een dubbelcheck op toepassen’, legt Homan uit.

Lies Zondag van actiegroep Tegenwind N33 stelt dat er in de provincie helemaal geen draagvlak is voor dergelijke plannen, ook niet door met dorpen en wijken zelf in gesprek te gaan. ‘Het draagvlak voor wind op land ontbreekt volledig. Er was geen draagvlak in 2011 en in 2018 ook niet’, aldus Zondag.

Lees verder

Bron: RTV Noord

Tags: , , , , , , , , , ,

Category: Wereldwijd

Comments Closed

Reacties zijn gesloten.