Consortium Eneco, Van Oord, DGE en Boralex bundelen krachten voor Frans offshore windpark

| 5 februari 2019

Vanaf begin november 2018 tot eind maart 2019 is de tender voor het geplande offshore windpark Duinkerke open. Medio 2019 zal de winnaar van de tender bekend worden gemaakt. Twee Nederlandse bedrijven, het energiebedrijf Eneco en waterbouwer Van Oord, hebben samen met het Canadese bedrijf Boralex en de dochter van het Japanse bedrijf Mitsubishi, DGE (Diamond Generating Europe), een consortium opgericht onder de naam ‘Vents de Dunkerque‘.

Boralex is ervaren in Asset Management en DGE is actief met verschillende vormen van energieopwekking. Eneco, Van Oord and DGE hebben eerder met elkaar samen gewerkt aan de offshore windparken Borssele III/IV, Luchterduinen en het Belgische Norther.

De locatie van het geplande offshore windpark is circa 10 km uit de kust van Duinkerke. Het vermogen is geraamd op 500 MW. Frankrijk staat nog aan het begin wat offshore windenergie betreft. Slechts één offshore windturbine (drijvend) met 2 MW vermogen is op dit moment operationeel in Franse wateren. Al in 2011 werd door de Franse overheid vergunningen verstrekt voor 2,000 MW offshore vermogen en in 2013 nog eens voor 1,000 MW. Volgens de huidige plannen wil Frankrijk in 2030 over 5,200 MW offshore windenergievermogen beschikken. Afbeelding: Floatgen

Tags: , , , , , ,

Category: Offshore, Offshore Windparken, Wereldwijd, Windparken

Comments Closed

Reacties zijn gesloten.