1e autonome waterstofschip ter wereld maakt ook gebruik van windturbines

| 5 juli 2018

Momenteel maakt het waterstofschip de Energy Observer, een elektrisch aangedreven voertuig dat stroom krijgt van een brandstofcel op waterstof een ontdekkingsreis rond de wereld. Het schip vaart autonoom en produceert geen broeikasgassen of fijnstof.

De stroom waar de Energy observer vaart komt vooral van zonnepanelen (piekvermogen: 21 kWp) die bijna het hele oppervlak van de catamaran bedekken. Verder zijn er twee grotere roterende windturbines die elektriciteit opleveren. Dit wordt opgeslagen in een batterij van 106 kWh.

Het waterstofschip is bezig met een reis langs 50 landen en 110 havens over de gehele wereld aan en vaart momenteel in de Middellandse zee en gaat vervolgens naar Noord-Europa.  De finish staat gepland net voor de start van de Olympische Spelen van 2020 in Tokio.

De Enery Observer was in zijn vorige leven een zeiljacht voor zeeraces, dat in 1983 in Canada is gebouwd. Het was de eerste zeilracer die 500 zeemijlen binnen 24 uur aflegde. Het waterstofschip is 30,5 meter lang en 12,8 meter breed. Het weegt 28 ton en kan een snelheid bereiken van tussen de 15 en 18 km/uur. De aandrijving komt van twee elektromotoren van elk 41 kW.

Tags: , , , , , , ,

Category: Wereldwijd

Comments Closed

Reacties zijn gesloten.