GE geselecteerd als co-ontwikkelaar en turbineleverancier van groot Australisch windpark

| 3 september 2019

GE’s Cypress prototype. © GE

De Australische ontwikkelaar en exploitant van duurzame energieprojecten, West Wind Energy, heeft op 23 augustus j.l. bekend gemaakt dat General Electric (GE) Renewable Energy co-ontwikkelaar en turbineleverancier wordt van het 800 – 1.000 MW windpark Golden Plains. De locatie van Golden Plains is in de deelstaat Victoria ca. 125 km ten westen van Melbourn in de omgeving van de kleine plaats Rokewood.

Het windpark zal in fasen worden gerealiseerd in de periode 2021 tot en met 2025. Gepland zijn windturbines van de nieuwe Cypress platform van GE met een vermogen van 4,8 of 5,3 MW en 158 m rotordiameter. De met koolstof versterkte rotorbladen bestaan uit twee delen die op de locatie aan elkaar gemonteerd worden. Masten zijn beschikbaar tot en met een ashoogte van 161 m. Verwacht wordt een opbrengst van 3.500 vollasturen.

Het is het tweede Australische windpark waar GE haar Cypress platform aan zal leveren. Eerder in augustus won GE ook al een contract voor het leveren van 46 Cypress windturbines voor het 244 MW Bango windpark in de buurt van Yass, New South Wales. Bron: Energycentral.com

Tags: , , ,

Category: Wereldwijd, Windturbinefabrikanten

Comments Closed

Reacties zijn gesloten.