Groen licht voor 21 MW windpark Spui in Zuid Holland

| 2 mei 2018

Eurus Energy Group (“Eurus”), een toonaangevend Japans bedrijf voor hernieuwbare energie en YARD ENERGY Group (“YARD”), een in Nederland gevestigde ontwikkelaar van windenergieprojecten hebben vandaag een overeenkomst gesloten dat ze gezamenlijk Windpark Spui gaan bouwen.

Het 21 MW windpark is gelegen in de gemeente Korendijk in Zuid-Holland.

Windpark Spui zal bestaan ​​uit vijf Enercon E-126 EP4-windturbines met een ashoogt van 135 meter, een rotordiameter van 127 meter en een nominaal vermogen van 4,2 megawatt. Een consortium van ABN AMRO Bank, Rabobank en Sumitomo Mitsui Banking Corporation verstrekt de financiering voor dit project.

De stroomopwekking bij Windpark Spui, voldoende voor duurzame elektriciteit aan meer dan 24.000 huishoudens zal worden verkocht aan Eneco Group voor de duur van 16 jaar. Het windpark zal een deel van de toewijding van de provincie Zuid-Holland vervullen om tegen 2020 735 megawatt aan onshore windcapaciteit te hebben geïnstalleerd.

Windpark Spui wordt het eerste project dat is gebouwd in het kader van de samenwerking tussen Eurus en YARD sinds hun vorige transactie voor 9 operationele windparken in Nederland in 2016. Volgens Tetsuya Suwabe (Managing Director van Eurus Energy Europe) zijn de investeringen van Eurus in Nederland niet te stoppen.

“Onze samenwerking met YARD en sterke steun voor windenergie in Nederland zal zeker de komende jaren gaan groeien”.  Aan de ontwikkeling van Windpark Spui hebben wij vanaf 2012 gewerkt en YARD zal de bouw van het windpark begeleiden tot naar verwachting in 2019 .

Kevin Dijkers, CEO van YARD, verklaart: “We zijn zeer verheugd dat Windpark Spui een Financial Close heeft bereikt en kijken uit om het windpark te realiseren als volgend mijlpaal in samenwerking met Eurus Energy om Nederland te ondersteunen betreffende de ambitieuze transitie naar hernieuwbare energie “.

Tags: , , , , , , , , , , ,

Category: Wereldwijd

Comments Closed

Reacties zijn gesloten.