GE plaatst prototype 12 MW offshore windturbine in Rotterdam

| 1 februari 2019

De Renewable Energy divisie van General Electric (GE) heeft met Future Wind (een Joint Venture tussen Pondera Development en SIF Holding) een overeenkomst getekend voor de installatie van een prototype van de nieuwe 12 MW offshore windturbine, de Haliade-X 12 MW , in 2019 op de Maasvlakte van de Rotterdamse Haven. Pondera Development ontwikkelt duurzame energieprojecten en SIF produceert grote monopile funderingen voor o.a. offshore windturbines.

Het prototype wordt op het terrein van SIF op de Maasvlakte geplaatst om gemakkelijk toegankelijk te zijn voor alle tests die in het kader van de typecertificering noodzakelijk zijn. De gondel van de windturbine wordt bij GE in Saint-Nazaire, Frankrijk geproduceerd, de drie 107 m lange bladen van LM Wind Power voor de rotor van 220 m diameter komen uit Cherbourg, Frankrijk en de mastonderdelen uit Sevilla, Spanje.

Een tweede prototype is gepland in de buurt van Edinburgh, Schotland. Maar GE wil eerst afwachten hoe het met de Brexit verder gaat om eventuele consequenties daarvan te kunnen beoordelen.
Bron: www.windbranche.de.  Foto: GE  Auteur:  Lothar Ilzhöfer

Tags: , , , , , , ,

Category: Offshore, Windturbines

Comments Closed

Reacties zijn gesloten.